Slípka na žampionech

Slepice tak trochu neprávem vymizela z jídelníčku, většinou dnes jíme kuřata. Ostatně tenhle recept poslouží stejně dobře pro slepici i pro kuře.

Suroviny:
1 slepice
200-250 g žampionů
100 g anglické slaniny
50 g másla
1 střední cibule
1 lžička hladké mouky
pepř
sůl

Postup:

1. Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na rozpečené nakrájené slanině.

2. Porce slepice osolíme, mírně opepříme a dáme na cibuli se slaninou, mírně podlijeme a dusíme do měkka.

3. Na másle podusíme očištěné a nakrájené žampiony.

4. Základ pod slepicí necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, přidáme podušené žampiony, trošku podlijeme a společně podusíme. Podáváme s rýží.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.