Švýcarský salát

Švýcarský snad podle sýra, ale v každém případě je to zajímavá variace na dva saláty jiné – fazolový a bramborový.

Suroviny:
250 g vařených fazolí (mohou být i z konzervy)
2 vařené brambory
100 g ementálu
1 vařená mrkev
kousek vařeného celeru
1 sladkokyselá okurka
1 nakyslé jablko
1 menší cibule
hrneček majonézy
sůl
citronová šťáva
1 lžička hořčice
trochu mletého pepře
3-4 lžíce kečupu

Postup:

1. Nejdřív uvaříme všechnu zeleninu a případně i fazole a necháme zchladnout.

2. Majonézu ochutíme citronovou šťávou, solí, hořčicí, pepřem a kečupem.

3. V míse smícháme fazole a nakrájenou vařenou zeleninu, přidáme drobně nakrájené jablko, cibuli a okurku a nakonec vmícháme ochucenou majonézu.

4. Podáváme s kouskem pečiva.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.