Hovězí na zázvoru
Z čerstvého zázvoru teď vaříme hlavně čaj proti nachlazení, ale zkuste i něco z babiččiny kuchyně!
Suroviny:
500 g hovězího zadního masa
50 g slaniny
malá lžička mletého sušeného zázvoru
2-3 lžíce tuku na opečení
hladká mouka
sůl
Postup:
1. Slaninu nakrájíme na tenké zašpičatělé hranolky (vyplatí se dát ji předtím na chvíli do mrazáku, aby ztuhla) a hranolky obalíme v mletém zázvoru.
2. Delším úzkým nožem nebo speciální jehlou uděláme do masa několik otvorů a připravenou slaninou maso prošpikujeme. Nakonec osolíme a poprášíme případně zbylým zázvorem.
3. Na rozehřátém tuku maso ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo, pak podlijeme horkou vodou a dusíme pěkně do měkka.
4. Nakonec sos zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě. Podáváme s rýží, zeleninová obloha dotvoří dojem i chuť.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka