Vídeňská zelňačka

Jméno má podle párků, které můžete vyměnit a máte pak třeba zelňačku debrecínskou…

Suroviny:
2-4 nožičky vídeňských párků
4 brambory
4 velké lžíce kysaného zelí
1 střední cibule
1 lžíce sádla
sladká mletá paprika
ostrá paprika
2 lžičky hladké mouky
150 ml smetany na vaření
sůl
bujonová kostka

Postup:

1. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené párky a osmahneme. Okořeníme mletou paprikou.

2. Přidáme na kostky nakrájené brambory, kysané zelí a zalijeme vodou. Osolíme nebo vložíme bujonovou kostku a vaříme.

3. Ke konci varu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě, povaříme a úplně na závěr přilijeme smetanu na vaření a necháme přejít var.