Vepřová roláda

Nemusí být vždycky jen vepřo-knedlo-zelo nebo řízek.. Zkuste třeba roládu!

Suroviny:
750 g vepřového plecka nebo kýty
100 g anglické slaniny
1 balíček plátkového sýra
1 cibule
3 lžíce oleje nebo sádla
hořčice
hladká mouka
sůl
pepř

Postup:

1. Z masa vytvoříme rozkrojením větší plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny a sýra.

2. Masový plát zavineme, zajistíme párátky nebo potravinářským provázkem.

3. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, na tom ze všech stran opečeme masový závin, aby se maso zatáhlo, pak mírně podlijeme a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.

4. Po upečení necháme chvíli odpočinout, pak odstraníme párátka nebo provázek, opatrně nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s rýží nebo s vařenými bramborami nebo s plátkem domácího chleba.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.