Boloňské špagety s tuňákem

Kolik je v Čechách druhů bramboraček, tolik je v Itálii druhů boloňské omáčky.

Suroviny:
půl balíčku špaget
1 větší konzerva tuňáka
1 krabička pasírovaných rajčat (250 ml)
1 menší cibule
2-3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
pepř
sůl
případně trochu strouhaného sýra

Postup:

1. Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety.

2. Na oleji zpěníme drobně krájenou cibuli, pak přidáme na plátky nakrájený česnek, pasírovaná rajčata, podle chuti osolíme a opepříme a necháme produsit.

3. V závěru přidáme do rajčat tuňáka (bez oleje nebo nálevu) a necháme dobře prohřát.

4. Ocedíme uvařené (ne rozvařené!) špagety, vmícháme do nich rajčata s tuňákem a rozdělíme na talíře. Kdo se neobejde bez čepičky ze strouhaného sýra, přidá si i ten.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.