Kapr z trouby
Je to rychlejší a zdravější než trojobalová klasika.
Suroviny:
porce kapra – raději podkovičky
máslo
bylinky podle chuti
citronová šťáva
sůl
Postup:
1. Porce kapra opláchneme, osušíme, osolíme, zakápneme citronem a každou vložíme na plátek másla na pekáčku. Posypeme bylinkami podle vlastní chuti, mírně podlijeme a dáme do vyhřáté trouby (190-200 stupňů) péci. Během pečení přelíváme vypečenou šťávou.
2. Po půlhodině by mělo být maso měkké, podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší, na talíři si ještě každý podle chuti pokape kapra citronem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.