NIKUDŽAGA

Tomio Okamura doporučuje pro chladnější dny… Suroviny a postup: V hrnci přivedeme k varu 250 ml vody, přidáme malou lžíci granulovaného rybího vývaru daši a odstavíme. Ve větším hrnci na troše oleje velmi rychle osmahneme na větší kusy nakrájenou půlku cibule, na kostičky nakrájené 2 brambory, půl mrkve a na malé kousky nakrájené tenoučké plátky kvalitního hovězího (vepřového) masa (100 g), rychle opečeme, přidáme připravené daši, 2 velké lžíce rýžového vína saké, 2 lžíce cukru moučky a 2 velké lžíce sojové japonské omáčky. Vaříme asi 15 minut do měkka. Na závěr přidáme velkou lžíci omáčky mirin a 2-3 ploché zelené lusky (není nutno). Podáváme v misce nebo na hlubokém talíři.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A TOMIO OKAMURA!