NIKUDŽAGA
Tomio Okamura doporučuje pro chladnější dny… Suroviny a postup: V hrnci přivedeme k varu 250 ml vody, přidáme malou lžíci granulovaného rybího vývaru daši a odstavíme. Ve větším hrnci na troše oleje velmi rychle osmahneme na větší kusy nakrájenou půlku cibule, na kostičky nakrájené 2 brambory, půl mrkve a na malé kousky nakrájené tenoučké plátky kvalitního hovězího (vepřového) masa (100 g), rychle opečeme, přidáme připravené daši, 2 velké lžíce rýžového vína saké, 2 lžíce cukru moučky a 2 velké lžíce sojové japonské omáčky. Vaříme asi 15 minut do měkka. Na závěr přidáme velkou lžíci omáčky mirin a 2-3 ploché zelené lusky (není nutno). Podáváme v misce nebo na hlubokém talíři.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A TOMIO OKAMURA!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.