Než poprvé použijete kosmetický peeling, poraďte se s kosmetičkou

21. duben 2015
Jak správně nakupovat

Která žena by nechtěla mít krásnou čistou a hebkou pleť! Základem každého kosmetického ošetření je čištění. Mezi takové čisticí prostředky patří i tzv. peeling. Odborníci však radí: i když ke kosmetičce nechodíte pravidelně, před první koupí peelingu se jednorázová návštěva vyplatí. Dozvíte se, jaký typ peelingu je vhodný právě pro vaši pleť a jak často ho aplikovat.

Peelingy se používají a tedy i kupují celoročně. Počítejte s tím, že v zimě je pleť více namáhaná, proto stačí méně ošetření. V létě před dovolenou, když předpokládáte, že se budete slunit, použijte peeling určitě. Dosáhnete rovnoměrného opálení bez tmavších a světlejších míst.

U problematicé pleti, která vytváří hodně mazu a je nečistá, je optimální použít peeling zhruba 1 x týdně. Citlivá pleť snese peeling 1 x měsíčně a mechanický peeling pro ni zrovna vhodný není. Pleť pravidelně dostávající luxus péče od kosmetičky také nepotřebuje peeling často. Naopak, opakuje-li se peeling nadměrně často, dochází k nadměrné produkci mazu.

V obchodech nenajdete speciální nabídku peelingů pro starší pleť. Spíše než na tom, jestli je kůže mladší nebo starší, záleží totiž na jejím stavu a průběžné péči.

Kromě kalsických mechanických peelingů jsou na trhu ještě peelingy s mikročástečkami. Tolik k hotovým výrobkům. Koupit si můžete také peeling jako službu v kosmetických salónech, např. tzv. biologický peeling. Ten je vhodný pro citlivou pleť, protože jeho působení není založené na tření hrubšími částečkami, ale na působení enzymů rostlin, které pleť čistí.

Dobře funguje i tzv. chemický peeling. Ten už ale patří do rukou kožních lékařů. Jeho cena je několikanásobně vyšší než u peelingu - výrobku, protože kromě materiálu platíte i práci odborníka. Narozdíl od levného peelingu z drogerií, si chemický peeling poradí i s pigmentovými skvrnami na rukou a v obličeji.

autor: Veronika Dašková
Spustit audio