Největší svatební oznámení bylo k vidění na svatebním veletrhu v Teplicích

24. únor 2013
Zprávy

Na první svatební veletrh v Teplicích přišlo včera kolem tří set lidí. Hotel Prince de Ligne ovládli klenotníci, květináři, cukráři a svatební salóny. Řada lidí si tam přišla pro inspiraci pro vlastní svatbu.

„Termín zatím nemáme, tak zatím spíš jen tak podívat,“ říkají Andrea a Zbyněk z Teplic. „Všechny šaty jsou vyztužené. Sháním jednoduchý francouzský styl bez spodniček, něco jednoduššího, takže tady z toho zatím nic.“

Jaké snoubenci kupují nejčastěji prstýnky? „Jednoduché snubní prsteny, kombinace z bílého a žlutého nebo bílého a červeného zlata. Hodně je moderní, pokud v dámském prstenu jsou buď bílé zirkony nebo diamanty. Ne moc, stačí tři až pět kousků,“ prozradil zlatník Jiří Vondrák.

Lidé podle něj mají peněz dost. „Naopak jsem v poslední době zaznamenal, že kupují víc než obvykle.“

Návštěvníci se mohli radit i s vizážistkami jak sladit oblečení a vzhled nebo s cukráři o dortech. Ke svatbě patří i svatební oznámení. To největší u nás vyrobil hlavní organizátor veletrhu, fotograf Robert Zauer.

„To co vidíte, tak má ve složeném stavu metr a půl krát metr na výšku a rozložené tedy tři metry a metr na výšku. A je to tedy nový český rekord. Když je to oznámení složené, tak je uprostřed srdíčko, je tam fotka a uvnitř jsou další fotky.“

„Korpus je ze sololitu, jsou tam i panty na dvířka. Jinak je to polepené vlnitou lepenkou a dekorační látkou. Jsou tam rámečky na vyměnitelné fotky. Tohle oznámení dnes vyhrál jeden pár. Takže tam přijdou fotky tohoto páru, který se bude brát 24. srpna,“ dodává fotograf Zauer.

Na závěr nechyběla ani módní přehlídka svatebních šatů.

autor: hau
Spustit audio