Nedělní Noční linka: Co si s sebou neseme z dětství

25. únor 2024

Většina osobnosti dítěte se vytvoří do šestého roku života. I když si z prvních třech let obvykle moc nepamatujeme, právě v tomto období se formuje budoucí psychické nastavení. Obzvlášť důležitá je pro dítě jistota toho, že je chtěné a milované bez podmínek.

Žádný rodič se chybám ve výchově nevyhne. Některé ale dokážeme jako děti přijmout, jiné nám zadělají na pořádné problémy na mnoho let dopředu.  Kdybyste ze zad dokázali sundat batoh s nápisem dětství, co byste v něm našli? A co byste naopak marně hledali? Jaké radosti, příkoří? Co pro vás bylo zásadní? Kterou část byste raději vymazali? Kdo byl důležitou osobou vašich útlých let a proč? Dokázali jste se s chybami rodičů vyrovnat? Nebo jste je sami při výchově svých dětí opakovali?

Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.