Jsem výbušná, trpělivosti mě naučili až partner a děti, přiznává herečka a koučka Nela Boudová

Hostem na rozhlasové Pohovce Jožky Kubáníka byla herečka, koučka a dabérka Nela Boudová.

V žilách jí koluje arabská krev, protože její tatínek je Tunisan, a do šesti let žila ve stejné vesničce, odkud pocházel Maxipes Fík, tedy z Ahníkova. Herečka Nela Boudobá se aktuálně věnuje divadlu, ale hlavně koučování.

„Díky škole, kde jsem koučování vystudovala, mám jakoby větší pochopení pro druhé a už umím odkoučovat občas i sama sebe. Myslím, že jsem výbušná, ale to se trochu zmírnilo i díky partnerovi a dětem, kteří mě naučili trpělivosti,“ říká Nela Boudová a zmiňuje i některé z poučných vět třináctileté Saši, kterou má v pěstounské péči.

Je podle ní nějaký návod na životní rovnováhu? „Univerzální pravda není, ale já mám ráda jednu větu, kterou si často říkám: Někdy je lepší mít lásku než pravdu,“ odpovídá Nela Boudová.

Nela Boudová ráda cestuje, žije naplno, a jak prozrazuje v rozhovoru, ráda ochutnává nová jídla. Jejím srdcovým místem je aktuálně rumunský Banát, kde na místním festivalu pořádá workshopy, ke kterým letos dokonce přibyl i speed dating, neboli rychlé rande, kde se jí sešlo 22 párů.

Jak sama říká, mnoho lidí má při seznámení strach z odmítnutí, což ale také lze odbourat. Jak? Rada pro muže je například ta, že by měli oslovovat ženy s pozváním na kávu a dostat alespoň pětkrát košem, aby to nebrali jako tragédii. A ženy by zase naopak neměly vypadávat z mužské energie. Takže když se například rozejdou s partnerem, tak by měly chodit se svými kamarády muži alespoň dvakrát týdně na kávu nebo na oběd.

K tomu dodává: „Kouzlo je v různorodosti. My všichni se vlastně pohybujeme ve svém prostředí, v určité krabičce, a máme pocit, že všichni jsou stejní nebo podobní. Ale když vyjdeme z té komfortní zóny do jiného prostředí, tak najednou se nám rozkryjí další životy a další vesmíry.“

Co se díky koučování dozvěděla o sobě? Kdo se na ni nejčastěji obrací a co mají tito lidé společné? V čem ji aktuálně mohou lidé vidět jako herečku a podle čeho vybírá hry, ve kterých hraje? Poslechněte si rozhovor s Nelou Boudovou na rozhlasové Pohovce Jožky Kubáníka.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související