Nechte auta doma a do národního parku České Švýcarsko a do Lužických hor se letos svezte vlakem!

1. leden 2019 13:31

Obecně prospěšná společnost České Švýcarsko společně s Českými drahami připravuje velkou propagaci dvou tratí, které jsou páteří národního parku a Lužických hor. Z každé zastávky by měli mít návštěvníci možnost několika výletů.

Jen národní park navštíví ročně zhruba tři čtvrtě milionu lidí a jejich odstavená auta blokují silnice v obcích kolem parku.

Tipy na výlety najdete na nových speciálních webových stránkách. Nové webové stránky nabídnou turistům výlety do národního parku České Švýcarsko z jednotlivých nádraží a hotové by měly být na jaře, říká ředitel o.p.s. České Švýcarsko Jiří Rak: „Stránky budou hlavním zdrojem informací. Budou česko-německy, postupem doby to sestavíme do balíčků, kdy k tomu nabídneme i možnosti stravování, ubytování a odpočinku.“

Na nádražích budou navíc připravené mapy výletů, říká Jiří Rak: „Z každého nádraží se nabízejí krátké i dlouhé výlety do Lužických hor a Českého Švýcarska i z německé strany, takže vlastně nepotřebujete jet autem.“

„Chceme nabídnout návštěvníkům – zaparkuj auto na nádraží a použij vlak na výlet a z jiné stanice se vrátíš,“ dodává Jiří Rak.

Spustit audio