Návštěvníci děčínské ZOO se bavili na akci Startujeme!

15. duben 2013

Správné načasování se povedlo páru ovcí ouessantských z děčínské ZOO - v první jarní den přivedly na svět jehně. Návštěvníci ho mohli vidět v sobotu 13. dubna, společně s lamami krotkými, které s ovečkami sdílejí výběh. Z Velké Británie zase přicestoval Pepa – nový chovný samec makaka chocholatého a s novou opičí tlupou už se skamarádil. K vidění byl také křest kůzlat a krmení medvědů grizzly.

Akce Startujeme! byla odpolednem plným zábavy pro celou rodinu. Velkou pozornost pořadatelé věnovali mláďatům a také zahájení dalšího ročníku celorepublikové soutěže BabyZoom 2013 - klání, v němž návštěvníci celkem 14 zoologických zahrad vybírají NEJ mládě roku.

Návštěvníci se také dočkali slavnostního otevření nového průlezového hradu a prolézaček, parkoviště, výstavní síně s novými aktivitami pro děti, představení nových zvířat – muflonů, kančila menšího, mar stepních i nového vůdce tlupy skupiny makaků chocholatých.

Do programu zoo zařadila i mimořádné krmení zvířat či jízdu na koni a bylo možné také shlédnout výstavu prací právě probíhajícího Barevného týdne, při němž děti tvořily v ZOO pod širým nebem na téma kampaně EAZA na ochranu zvířat Jihovýchodní Asie.

Startujeme!

Pokud jste navíc přinesli starý elektrospotřebič, dostali jste dárek a slevu na vstupném. Mezi 14. a 15. hodinou navíc vysílaal živě ze zoologické zahrady Český rozhlas Sever. Poslechněte si, jak to na akci Startujeme vypadalo. Prohlédnout si můžete také fotografie z celé akce v přiložené fotogalerii.

Přímý přenos z akce si můžete, společně s písničkami, které zazněly, poslechnout z přiloženého audiozáznamu...

Spustit audio