Nakládaný hermelín

Suroviny: 2 hermelíny, asi deci oleje, 3-4 stroužky česneku, 1 chilli paprička nebo trochu mletého chilli, pár kuliček jalovce, 1 bobkový list, trochu rozmarýnu a tymiánu, sladká mletá paprika, pepř.

Postup: Koření smícháme – kromě bobkového listu, česnek nakrájíme na jemné plátky a oba hermelíny opatrně rozkrájíme na tři kolečka, máme jich tedy celkem šest. Na dno vhodné sklenice dáme plátek hermelínu, poprášíme kořenící směsí a poklademe plátky česneku, pak zakapeme olejem, zakryjeme dalším kolečkem hermelínu a tak pokračujeme až do vypotřebování surovin. Na vrch dáme bobkový list, dolijeme zbylý olej, sklenici zavřeme víčkem a dáme na dva dny rozležet.

Dobrou chuť vám přeje Ladislav Bába a Český rozhlas Sever!