Nadívaná cuketa Aleny Černé

15. říjen 2013

Mezi pětici finalistů receptové soutěže časopisu Receptář se letos probojovala i Alena Černá z Bečova nad Teplou. Na podzimní Zahradě Čech své soutěžní dílko taky připravila. Šlo o nadívanou cuketu.

„Probojovala jsem se tam s nadívanou cuketou, ozdobenou denivkou, kterou máme většinou všichni na zahrádce a nevíme, jak jí použít,“ upřesňuje Alena Černá.

Pokud patříte k těm, kteří nevědí, co jsou to denivky, pak nezoufejte. Je nás takových víc. Jak vysvětluje paní Alena, jsou to květiny podobné liliím, které kvetou vždy jen jeden den. Okvětní lístky mohou mít různou barvu a jídlu dodají barevnost.

A jak zní recept paní Černé? Poslouchejte...

  • Nadívaná cuketa Aleny
    Černé
    " style="">
    Nadívaná cuketa Aleny
    Černé
    " style="">
    Nadívaná cuketa Aleny
    Černé
0:00
/
0:00

Doma to můžete vyzkoušet i vy, a to i tehdy, když zrovna nebudete mít po ruce květy denivky - zkuste třeba květy lichořeřišnice, parádu vám udělají taky.