Na zámku v Benešově nad Ploučnicí vás o prázdninách čekají speciální kostýmované prohlídky. Nahlédnete do života šlechtické rodiny Salhausenů

17. červenec 2022 10:16

Státní zámek Benešov nad Ploučnicí na Děčínsku si na prázdniny připravil pro návštěvníky několik nočních kostýmových prohlídek. Konají se v Dolním zámku a návštěvníci se během nich přenesou do 16. století. Mohou pozorovat, jak se šlechtická rodina Salhausenů chystá lapit nic netušícího ženicha. O veselé prohlídky je velký zájem, další taková je v plánu 30. července.

Kostýmované prohlídky si všichni, kdo se na nich podílejí, velmi užívají

„Nebude to nic snadného, budou tam různé intriky a zápletky,“ vysvětluje během příprav na večer kastelánka zámku Renata Křížková, že návštěvníci můžou pozorovat situaci, jak se Salhauseni budou snažit udat mladou šlechtičnu Antonii zatím nic netušícímu ženichovi.

„Tak pozdrav Pánbů vespolek! Já vás všechny vítám tady na panství Jany ze Salhausenu,“ vítá návštěvníky Eliška Provazníková, která představuje budoucí nevěstu. „Lidí máme plnou kapacitu, já bych řekla, že zájem je veliký,“ dodává.  

Kostýmované prohlídky na státním zámku v Benešově nad Ploučnicí

Zaměstnanci zámku a brigádníci a všichni, kdo se na kostýmovaných prohlídkách podílejí, si je velmi užívají, a tak si je užívají i návštěvníci zámku.

Další speciální kostýmovaná prohlídka v plánu na 30. července.

Kostýmované prohlídky na státním zámku v Benešově nad Ploučnicí

 

Spustit audio