Na Telnici se lyžovalo, otevřela se i lyžařská škola

23. leden 2022 12:09

„Tak si to užij Maruško,“ – loučil se pan Jíří se svou dcerkou před začátkem lekce v lyžařské škole v Telnici na Ústecku. Do zimního střediska přijel v sobotu 22. ledna z nedalekého Chlumce

Jak sám říká, využití lyžařské školky pomohla spíše náhoda. „Mám to zamluvené přes kamaráda, protože kamarád to měl zajištěné pro svou dcerku, ale ta mu včera buhužel onemocněla. Tak mi to volal, jestli místo nechci. Protože vím, že je tady dlouhá čekací doba, tak říkám – tak jo. Máme lyže, máme všechno, tak jedeme,“ popsal, co se událo.

Na nezájem o místo v lyžařské škole si skutečně provozovatelka Tereza Šauerová nemůže stěžovat. „Ten zájem je větší, než dokážeme vůbec pojmout,“ řekla. „Během dne máme tak sto padesát výuk,“ dodala.

Podle ní si lidé musí rezervovat místo hodně dopředu. Když někdo přijede jen tak, je pak náhoda, že někdo nahlášený třeba do lyžařské školy nedorazí a tím se místo uvolní. Vloni se kvůli covidu lyžařské školy na Telnici vůbec nespustily.

Na Telnici se chvílemi v sobotu před půjčovnou lyžařského vybavení i před lanovou dráhou tvořily fronty. Zájem lyžařů potěšil provozovatele skiareálu Ivana Soukupa. „Lidi si to chválejí, je tady pěkně ujetá sjezdovka, upravená, nebo spíše všechny sjezdovky. Zatím mám samé pozitivní reakce,“ usmíval se.

V provozu ve skiareálu v Telnici byla v sobotu cvičná louka, Macháček a dětské sjezdovky.

autoři: Jan Bachorík , směna ČRo Sever
Spustit audio