Na Nový Zéland s koloběžkou pro dobrou věc

Miroslav Machota je, jak sám o sobě říká, obyčejný sportovec. Rozhodl se ale udělat něco pro dobrou věc. Našel si ho osmiletý Davídek, kterému chce mladý cestovatel svým putováním na koloběžce zajistit plynulé dojíždění do školy.

Za 14 dní se vydává mladý dobrodruh a cestovatel Miroslav Machota na svou druhou dálkovou jízdu na koloběžce. Tentokrát bude mít i společnost.

Tak jako loni, i v letošním roce se nebude jednat o jen tak nějakou cestu. Tento dvouměsíční výlet na Nový Zéland bude pro dobrou věc.

„Budeme se snažit natočit outdoorový funkční dokument, zaměřený na výzvy, koloběžku a krajinu,” vysvětluje cestovatel.

Vedle této výzvy chce tato skupinka nadšenců svým putováním pomoct malému Adámkovi z Tisé, kde Miroslav momentálně bydlí.

Adámkovi je 8 let a má střední mentální retardaci, navštěvuje speciální školu. Mentálně je na úrovni 4letého dítěte. Žije se svojí matkou, která se o něj stará. Peníze by měly pokrýt dlouhodobě náklady na dopravu do školy speciálním autobusem.

Tato cesta může dárce inspirovat. „Chci vydat deník, který by popisoval, co se dělo před cestou i během dní. Poté také vyjde dokument. Celý výtěžek pak chceme také věnovat malému Adámkovi,” přiblížil Miroslav Machota.

Lidé mohou přispět již nyní na webu „To je moje výzva“.

autor: Kateřina Klabzubová
Spustit audio