Na Labském nábřeží v Děčíně začíná pokládka nového asfaltu. Znamená to částečné i úplné uzavírky na silnicích

3. červenec 2023 08:28

Na Labském nábřeží v Děčíně začínají 3. července dělníci pokládat nový asfalt. Práci mají rozdělenou na několik částí. Motoristé čekají úplné nebo částečné uzavírky některých úseků.

Práce startují v úseku od železničního přejezdu na Přípeř po Tyršův most – dělníci nejdřív vozovku vyfrézují a pak položí novou vrstvu asfaltu. Až do čtvrtka 6. července tak bude nutné podle Aleše Kociána ze Správy a údržby silnic tento úsek pro veškerou dopravu během dne uzavřít.

Řidiči tak budou muset jezdit do Přípeře, Jalůvčí a Maxičkek objížďkou přes Bělou. Zároveň není možné se po levém břehu dostat do Dolního a Prostředního Žlebu – tam se lidé mohou buď dostat přívozem, nebo musejí jet vlakem.

Následně budou práce pokračovat od Tyršova mostu ke kruhovému objezdu u mototechny – tam bude průjezd řídit semafor. V době, kdy budou dělníci vyměňovat asfalt na samotné okružní křižovatce, se ale přes ni auta nedostanou.

Dál bude firma za částečné uzavírky pokračovat směrem ke kruhovému objezdu u Tesca a jako poslední přijde na řadu samotný kruhový objezd u supermarketu, tam se opět práce neobejdou bez úplně uzavírky.

Podle Kociána by měla mít stavební firma celý úsek mezi Přípeří a Tyršovým mostem hotový během července. Krajskou Správu a údržbu silnic to bude stát zhruba 15 milionů korun.

Spustit audio

Související