Na kandidátce hnutí Čisté Ústí jsou zřejmě lidé, kteří o kandidatuře nevěděli

30. září 2018 09:30

Tvrdí to například Nikola Kdolská. Její jméno je na kandidátce hnutí pro obvod Neštěmice a také do zastupitelstva města. Informaci zveřejnila na facebooku, když jí přátelé poslali fotografii volebního lístku. Českému rozhlasu Sever potvrdila, že  nic nepodepisovala.

Nikola Kdolská řekla, že přes rok žije v zahraničí. „Mám trvalé bydliště v Neštěmicích. Jméno sedí, věk sedí, bydliště sedí. Studentka teda nejsem, ale rozhodně jsem jediná Nikola Kdolská v Neštěmicích a rozhodně jsem nic nepodepisovala, nikdo se mě na nic neptal, nikdo mi kvůli něčemu nevolal. Na kandidátce je i moje babička. Taky o tom nevěděla,“ řekla Českému rozhlasu Sever.

Lídr hnutí a předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáš Vandas takovou praxi odmítá. „Na našich kandidátkách jsou zcela určitě lidé, kteří prošli standardní cestou. Byli osloveni, museli souhlasit s kandidaturou a museli ji podepsat. Takže určitě to není o tom, že bychom dávali lidi na kandidátku bez jejich vědomí. Nechápu, co je zatím,“ tvrdí Vandas.

Volební zmocněnec Jaroslav Andres doplnil, že Nikolu Kdolskou osobně nezná - za hnutí ale v centrálním obvodu kandiduje její matka. 

autor: Gabriela Hauptvogelová | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio