Na Děčínsku hoří 4 hektary lesa

5. květen 2003

Nad Dobkovicemi na Děčínsku hoří čtyři hektary lesa. S ohněm zápolí šest hasičských jednotek profesionálů i dobrovolníků. Zásah komplikuje nepřístupnost terénu. Požár se totiž rozhořel na kopci a hasiči musejí dovážet vodu z Labe v cisternách. Ty stojí na silnici Děčín-Ústí nad Labem, dopravu v tomto úseku proto řídí policisté. Požár zřejmě způsobila odhozená cigareta.

Teplé počasí s sebou opět přináší lesní požáry. Asi hodinu před polednem začal hořet les u Dobkovic na Děčínsku. Na místo vyjelo osm hasičských vozů. S ohněm zápolí několik jednotek dobrovolných hasičů i profesionální záchranáři. Podle operačního důstojníka děčínského pracoviště Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Boleslava Langa zásah v oblasti komplikuje nepřístupnost terénu. Zatím se ani nepodařilo přesně vymezit rozsah požáru.

Česko zasáhla série lesních požárů už koncem dubna. Tehdy hořelo na Olomoucku, Českolipsku a Brněnsku. Kromě hořících lesů hasiči na jaře nejvíc vyjíždějí k požárům způsobeným vypalováním suché trávy.

autoři: ark , Josef Suk
Spustit audio