Na Bouřňáku na Teplicku se lyžuje na polovině sjezdovky, na druhou je nepustí majitel pozemku

1. únor 2014

Poprvé během letošní zimy si dnes zalyžují lyžaři na Bouřňáku u Teplic v Krušných horách. Na místo obvyklých dvou sjezdovek, se ale svezou jen po části jedné z nich. Mohou za to spory mezi provozovatelem areálu a majitelem pozemků.

Sněhová děla zasněžovala spodní část sjezdovky na teplickém Bouřňáku už několik dní. Pro lyžaře otevřelo zdejší Sport centrum jen dvě třetiny sjezdovky dnes dopoledne v devět hodin.

Vlek vyveze lyžaře do úseku, kterému se říká nad druhou cestou. Do míst, kde pozemek pod sjezdovkou ještě patří Sport centru Bouřňák.

Kvůli sporům mezi provozovatelem areálu a majitelem pozemků, tak lyžaři letos přijdou o Hrobskou sjezdovku a vrchní část Slalomáku.

„Zkrátili jsme jízdu do těch míst, kde jsou naše pozemky. Pro nejmenší děti nebo pro školičky můžeme zasněžit Údolíčko,“ vysvětluje ředitel Sport centra Bouřňák Pavel Tetřev.

V provozu je tak každý den kromě části Slalomáku i dětská sjezdovka Údolíčko s vlekem Mikeskou. Jestli se ještě během letošní sezóny obě strany dohodnou, a tím se pro lyžaře otevře zbytek sjezdovek na Bouřňáku, není v tuto chvíli jasné.

Přístup na sjezdovky ve SportCentru Bouřňák u Teplic je zablokovaný balíky slámy a betonovými skružemi
autor: jbe
Spustit audio