Mostečtí strážníci přichystali pro děti z nemajetných rodin čtyři prázdninové výlety

7. červenec 2016

Poslat děti na tábor, k babičce nebo na nějaký výlet. To jsou způsoby, jakými se snažíme naše děti o prázdninách zabavit nejčastěji. V Mostě se rodiče, kteří chtějí najít nějaký program pro své děti mohou obrátit i na městskou policii.

Hledat české granáty, vystoupat na Milešovku nebo si užít den chomutovském zooparku mohou děti z Mostu na výletech, které pro ně organizuje tamní městská policie.

„Je to už tradiční prázdninový program,“ říká mluvčí strážníků Ilona Kozlová. Letos městská policie připravila na červenec hned čtyři výlety. „Poprvé vyrazíme už 12. července do chomutovského zooparku. Pojedeme vlakem a v parku strávíme celý den,“ prozrazuje Kozlová.

O výlety s městskou policií je v Mostě veliký zájem a není divu ‒ rodiče to nic nestojí, stačí dát dětem svačinku, pohodlné boty a je to.

Výletů se pravidelně účastní i děti z dětského domova. „Jezdily s námi i pětileté děti, ale to je už hodně na hraně. Ideálně bereme starší šesti let,“ říká Kozlová a dodává, že děti musí být zvyklé chodit. Pro domácí pecivály prostě tyhle akce nejsou.

Spustit audio