Mladíkovi, upoutanému na invalidní vozík, se splnil sen - vyzkoušel si jízdu v závodním autě rallye

11. září 2015

Dvaadvacetiletý Honza z Liberce má koníčky jako každý jiný v jeho věku. Má rád muziku a hlavně závodní auta. Na rozdíl od ostatních je však upoután na invalidní vozík a má těžkou zrakovou vadu. Jeho velký sen, zkusit si roli spolujezdce v rallye autě, mu splnil Nadační fond MA-MA Foundation, který se mu postaral o parádní jízdu ve sportovním areálu Vesec v Liberci.

„Závodník Kuba se mě ptal, jestli má zpomalit, a já mu řekl, aby raději zrychlil,“ smál se Honza Kovařík, kterého známý automobilový závodník Jakub Čapka z týmu JC Motosport vůbec nešetřil - kvílení pneumatik se rozléhalo celým veseckým areálem.

Honza je od narození upoután na invalidní vozík a navíc má těžkou vadu zraku. Jeho maminka Jana Kovaříková, která věděla o jeho velkém životním snu - zkusit si jízdu v pořádném závoďáku, proto ráda uvítala nabídku nadačního fondu MA-MA Foundation.

Jízda v rallye autě není jediným splněným přáním. Jak uvedla spoluzakladatelka fondu Jana Koudelková, lidem s pohnutými životními osudy už během roku stačili splnit další přání - například let balonem, nebo možnost zahrát si fotbal s fotbalistou Davidem Lafatou.

autor: Iveta Kalátová
Spustit audio