Mangold jako chřest

To je právě výhoda téhle skoro zapomenuté zeleniny – spotřebujete ji komplet. Navíc mangold obsahuje dost vitamínů a také některé minerály, například vápník, čistí krev a posiluje nervy... A ještě ke všemu dobře chutná!

Suroviny:
vykrájené řapíky z mangoldových listů
sůl
strouhanka
máslo

Postup:

1. Řapíky nakrájíme na stejně velké kousky a dáme vařit do osolené vody.

2. Zatímco se vaří, osmažíme si na másle strouhanku, kterou pak uvařené řapíky posypeme. Můžeme použít jako předkrm nebo s bramborem jako lehké vegetariánské jídlo.

3. Řapíky můžete také nakrájet a uvařit jako další složku zeleninové polévky.

Dobrou chuť vám přeje Milada Svobodová a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.