Mangold jako chřest
To je právě výhoda téhle skoro zapomenuté zeleniny – spotřebujete ji komplet. Navíc mangold obsahuje dost vitamínů a také některé minerály, například vápník, čistí krev a posiluje nervy... A ještě ke všemu dobře chutná!
Suroviny:
vykrájené řapíky z mangoldových listů
sůl
strouhanka
máslo
Postup:
1. Řapíky nakrájíme na stejně velké kousky a dáme vařit do osolené vody.
2. Zatímco se vaří, osmažíme si na másle strouhanku, kterou pak uvařené řapíky posypeme. Můžeme použít jako předkrm nebo s bramborem jako lehké vegetariánské jídlo.
3. Řapíky můžete také nakrájet a uvařit jako další složku zeleninové polévky.
Dobrou chuť vám přeje Milada Svobodová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.