Litoměřický soud propustil z vězení bývalého zastupitele Trmic odsouzeného za obchod s drogami

12. prosinec 2019 15:01

Litoměřický soud propustil z vězení bývalého zastupitele a učitele z Trmic na Ústecku Marcela Cichého. Ve vězení měl za přípravu prodeje marihuany na Slovensko strávit 5 let. Po odpykání dvou třetin trestu soud vyhověl jeho žádosti o podmíněné propuštění.

Podle rozhodnutí litoměřického soudu má Marcel Cichý stanovenou zkušební dobu na 4 roky.

Proti jeho podmíněnému propuštění neměla námitky státní zástupkyně Petra Zronková.

„Jednak uplynula zákonem vyžadovaná doba pro podmíněné propuštění, také ale odsouzený svým plněním povinností a chováním v rámci výkonu trestu odnětí svobody prokázal polepšení a lze tedy u něj očekávat, že v budoucnu povede řádný život,“ shrnula.

Marcel Cichý má pracovat ve stavební firmě. Její majitel Martin Bajger, který je zároveň zastupitelem v Trmicích na Ústecku za uskupení PRO Trmice, k tomu uvedl: „Já bych chtěl, aby byl předák naší pracovní skupiny a myslím si, že to úplně v klidu zvládne. Zkušenosti s ním máme kladné a těšíme se, až hned zítra nastoupí.“

Za bývalého trmického zastupitele se zaručil i spolek Romano Jasnica

Soud v minulosti Cichého potrestal 5 lety vězení za přípravu prodeje marihuany na Slovensko. K prodeji ale nakonec nedošlo.

Marcel Cichý před soudem zopakoval, že svého činu lituje. Podle Martina Bajgera si svojí chybu uvědomil: „LJe to pro něj trest do konce života. Myslím si, že každý by měl dostat druhou šanci na to, aby se vzchopil a fungoval dál. To, si myslím, je u Marcela jasný příklad.“

Za Marcela Cichého se před soudem zaručil, vedle rodiny, i spolek Romano Jasnica.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související