V Horské ulici v Trmicích sběrné místo s kontejnery nebude. Odmítli to tamní obyvatelé

26. září 2019

V Trmicích na Ústecku nevznikne v nevyužívaném areálu v Horské ulici zázemí pro technické služby a sběrné místo s kontejnery. Vzbouřili se proti tomu obyvatelé z nejbližšího okolí. Radnice proto musí hledat pro kontejnery jiné místo.

Horní část areálu používá město jako sklad stavebního materiálu. Ve spodní části jsou auta zbylá po bývalém nájemci, který zkrachoval.

Nutnost vybudování zázemí pro komunální služby na diskuzi s lidmi vysvětloval místostarosta Tomáš Kupec za hnutí PRO Zdraví a sport:

„Byl zakoupen zametací vůz, traktor na údržbu zeleně i pro zimní údržbu komunikací a máme i spoustu drobné komunální techniky. Mimo to technický úsek města zajišťuje i dopravní značení. Zatím je to uloženo v různých prostorách po městě,“ shrnul Kupec.

Dosavadní prostory už podle něj městu nestačí. Nemá přitom smysl investovat do jeho rozšíření nebo lepšího zajištění kontroly.

Protiargumenty místních se ve vzrušené debatě opakovaly. Shrnul je Alois Trochta: „Z relativně klidové zóny tady nahoře prostě uděláme skladiště pro odpad. Myslím si, že nikdo z těch lidí, kteří tu jsou, nebude mít problém s tím, když tam zaparkujete v garážích traktory, bude tam zaparkovaná sekačka a chlapi se tam budou chodit převlíkat, ale nedávejte nám tam ty kontejnery.“

Padaly návrhy na využití části areálu jako parkoviště, protože míst ke stání je v této oblasti málo. Závěr pro vedení města po diskuzi s lidmi tedy je.

„Určitě se budeme o tomto výstupu na radě bavit. Budeme pravděpodobně řešit i centralizaci, aby to sběrné místo a technické služby byly na jednom místě, ale pokud nenajdeme vhodný pozemek, kde bychom to mohli zbudovat, tak bychom přistoupili na tu variantu technický úsek v té lokalitě, o které jsme jednali, a to sběrné místo v průmyslové zóně,“ přislíbila starostka Jana Oubrechtová za Starosty a nezávislé.

Spustit audio

Související