Litoměřické křižovatce u Tyršova mostu by mohl pomoct nový kruhový objezd

11. únor 2020 14:00

V Litoměřicích zřejmě vznikne nová okružní křižovatka na hlavním tahu na Českou Lípu. Plánuje ji tamní radnice. Na křižovatce poblíž Tyršova mostu se totiž v dopravní špiče tvoří dlouhé kolony.

Problém mají hlavně lidé, kteří míří do obchodního centra Na Soutoku. Vedle toho musí řidiči počítat se zdržením i při výjezdu na Terezín a zpátky do města. Pomoci by tak měla nová okružní křižovatka.

Zástupci Litoměřic už svoje plány probrali s Ředitelstvím silnic a dálnic. Podle mluvčí Niny Ledvinové se správce silnice I/15 novému řešení křižovatky nebrání.

V místě, o kterém je řeč, jsou v sice v současnosti semafory. Ty ale nejsou v provozu. Podle litoměřického místostarosty Lukase Wünche z uskupení Severočeši Litoměřice to má jednoduchý důvod – když byly zapnuté, tak se kvůli nim tvořili kolony až k okružní křižovatce u Terezína.

V Litoměřicích nejde o jedinou problematickou křižovatku. Hned na křižovatku u obchodního domu Na Soutoku navazuje další křižovatka, kde se na hlavní tah na Českou Lípu napojuje silnice od Mlékojed.

Podle litoměřického místostarosty Lukase Wünche z uskupení Severočeši Litoměřice by mohl nový kruhový objezd vyřešit obě dvě problematická místa.

„Jednou kruhovou křižovatkou bychom vyřešili obě dvě křižovatky naráz. Protože na té křižovatce Na Soutoku není problém odbočit doprava a pokračovat do Litoměřic, je pouze problém doleva, a to by se vyřešilo právě variantou kruhového objezdu na křižovatce od Terezína na Tyršův most,“ vysvětluje Wünch.

Město se chce na výstavbě okružní křižovatky podílet jak finančně, tak poskytnutím pozemků. Pokud půjde vše dobře, mohl by se kruhový objezd na místě začít stavět zhruba za dva roky.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související