Linecké kraslice
Oprášíme vánoční recepty a koledníci budou mít radost!
Ingredience
- 210 g hladké mouky
- 140 g másla
- 70 g cukru moučky
- 1 žloutek
- citronová kůra
- případně lžíce mléka
- čokoládová pomazánka
Postup:
- Máslo rozsekáme nožem, přidáme žloutek, cukr, mouku a citronovou kůru a rychle zpracujeme do těsta. Je-li příliš drobivé, přidáme lžíci mléka. Zabalíme do mikrotenu a dáme odpočinout do ledničky.
- Těsto vyválíme na výšku ani ne půl cm, vykrájíme kraslice, přeneseme na pečicí papír na plechu a polovině ještě vykrojíme střed – buď ve tvaru kolečka nebo hvězdičky, srdíčka nebo oválu...
- Ve středně předehřáté troubě upečeme do světle růžova.
- Zchladlé kraslice potřeme čokoládovou pomazánkou (nebo marmeládou) a přiklopíme tvarem s vykrojeným středem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.