Linecké kraslice

Oprášíme vánoční recepty a koledníci budou mít radost!

Ingredience
  • 210 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 70 g cukru moučky
  • 1 žloutek
  • citronová kůra
  • případně lžíce mléka
  • čokoládová pomazánka

Postup:

  1. Máslo rozsekáme nožem, přidáme žloutek, cukr, mouku a citronovou kůru a rychle zpracujeme do těsta. Je-li příliš drobivé, přidáme lžíci mléka. Zabalíme do mikrotenu a dáme odpočinout do ledničky.
  2. Těsto vyválíme na výšku ani ne půl cm, vykrájíme kraslice, přeneseme na pečicí papír na plechu a polovině ještě vykrojíme střed – buď ve tvaru kolečka nebo hvězdičky, srdíčka nebo oválu...
  3. Ve středně předehřáté troubě upečeme do světle růžova.
  4. Zchladlé kraslice potřeme čokoládovou pomazánkou (nebo marmeládou) a přiklopíme tvarem s vykrojeným středem.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.