Linecké kraslice
Oprášíme vánoční recepty a koledníci budou mít radost!
Ingredience
- 210 g hladké mouky
- 140 g másla
- 70 g cukru moučky
- 1 žloutek
- citronová kůra
- případně lžíce mléka
- čokoládová pomazánka
Postup:
- Máslo rozsekáme nožem, přidáme žloutek, cukr, mouku a citronovou kůru a rychle zpracujeme do těsta. Je-li příliš drobivé, přidáme lžíci mléka. Zabalíme do mikrotenu a dáme odpočinout do ledničky.
- Těsto vyválíme na výšku ani ne půl cm, vykrájíme kraslice, přeneseme na pečicí papír na plechu a polovině ještě vykrojíme střed – buď ve tvaru kolečka nebo hvězdičky, srdíčka nebo oválu...
- Ve středně předehřáté troubě upečeme do světle růžova.
- Zchladlé kraslice potřeme čokoládovou pomazánkou (nebo marmeládou) a přiklopíme tvarem s vykrojeným středem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.