Lilek po milánsku

V italské kuchyni se na lilek doptáte také...

Suroviny: 1/4 upečeného kuřete, 2 lilky, 1-2 rajčata, cibule, sůl, petrželka a kousek másla.

Pracovní postup: Lilky rozkrojíme, povaříme v osolené vodě asi 10 minut a pak opatrně vydlabeme dužinu. Společně s masem ji nakrájíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso, dužinu a nakrájené rajče (komu vadí slupičky, rajče přelije vařící vodou a sloupne), okořeníme, osmahneme. Pak naplníme do lilků a upečeme.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.