Lidé vybrali šest z devíti návrhů na zlepšení veřejného prostoru v Ústí nad Labem

3. listopad 2022 09:41

V Ústí nad Labem už znají návrhy na vylepšení veřejného prostoru, které v elektronickém hlasování lidé vybrali. Z devíti nápadů obyvatel města by se jich mělo uskutečnit šest.

Hodně pozornosti získalo hned několik nápadů na změny ve střekovském obvodu – největší úspěch měla pergola na hřišti ve Svádově, aby se lidé měli kde scházet, prorazil i nápad udělat na Šafaříkově náměstí dětské hřiště s prvky workoutu.

Další dva úspěšné projekty se týkají Tolstého ulice – jeden navrhuje vybudování odpočinkové zóny – tedy opět místa pro setkávání tamních obyvatel, kde by měly být i workoutové prvky pro starší děti a dospělé. Na travnaté ploše mezi ulicemi Tolstého a Partyzánskou cestou pak vznikne discgolfové hřiště.

Zbývající dva projekty, které v anketě uspěly, se týkají přírody a turistiky. Město by mělo upravit stezku v Tillemannově údolí, tedy cestu mezi Krásným Březnem a Doběticemi – jsou tam odpadky, vyvrácené stromy. Druhý se týká úpravy Fričovy vyhlídky na žluté turistické stezce nad Krásným Březnem – ta je podobně zanedbaná.

Ústí nad Labem má v tzv. participativním rozpočtu na realizaci těchto nápadů připravené tři miliony korun – podle pravidel by za jeden nápad nemělo utratit víc než půl milionu korun. Vítěznou šestici nápadů ústeckých obyvatel ještě musí schválit rady příslušných obvodů i města. Obvody je pak budou postupně uskutečňovat během příštího roku.

Spustit audio

Související