Lidé se opět mohou vyjádřit k plánům na výstavbu skladovacích hal u Malhostic na Teplicku

6. květen 2020 12:08

Veřejnost se opět může vyjádřit k plánovaným halám nedaleko Malhostic na Teplicku. Podle dokumentace pro posouzení vlivu na životní prostředí tam chce soukromá firma postavit 6 hal s rozlohou víc než 100 000 m².

Podle dokumentace pro proces EIA chce investor haly využít pro skladování a lehkou výrobu. Stát mají na současném poli, které je u teplického přivaděče k D8, celková rozloha 6 hal má podle dokumentace dosahovat 110 581 m². Jde v podstatě o přepracovanou dokumentaci z loňského roku, kdy jí požadoval ústecký krajský úřad doplnit a rozšířit například o tehdy došlé připomínky.

Haly by měly být porosté zelení

Jednou z diskutovaných otázek plánovaných hal je zásah do krajinného rázu. V současné době jsou kolem silnice I/63 zejména pole. Podle přepracované dokumentace mají mít haly například zelené střechy.

Na výsadbu chce investor použít víc než 2,2 milionu kusů rostlin. Boky hal pak má porůst popínavá květena.

Další oblastí, o kterou se veřejnost při prvním posuzování této verze dokumentace zajímala, bylo hospodaření s dešťovou vodou nebo množství hluku, které přinese očekávaná doprava do zhruba 32 hektarového areálu.

Investor počítá s tím, že denně bude do hal zajíždět víc než 600 těžkých a lehkých nákladních aut a víc než 1 000 osobních vozů.

Veřejnost se může k plánu na výstavbu vyjádřit do 27. května

První plány na výstavbu mezi Malhosticemi a Sezemicemi se objevily už před 3 roky. Tehdy počítal investor s výstavbou sedmi hal s celkovou rozlohou víc než 130 000 m². Původní investor ale od projektu nakonec odstoupil.

Loni si požádala o posouzení vlivu hal na životní prostředí s už upravenou dokumentací firma z Teplic, která teď předkládá k posouzení i doplněnou verzi a právě k té se můžou lidi vyjádřit.

Veřejnost může svoje námitky a požadavky k plánům na výstavbu areálu posílat na ústecký krajský úřad do 27. května.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související