Lhůta pro podávání připomínek k novým halám poblíž Malhostic končí

23. květen 2019 10:48

Lidé mají dnes poslední možnost vyjádřit se k chystané stavbě nových hal u Mahlostic na Teplicku. Podle plánů investora by mělo šest hal vyrůst u silnice I/63.

Nové budovy mají mít rozlohu celkem zhruba 120 000 metrů čtverečních. Investor je chce využívat pro skladování a lehkou výrobu.

Nové haly mají stát v blízkosti hlavního tahu z Teplic k dálnici D8 a Ústí nad Labem. Podle dokumentace pro posouzení vlivu na životní prostředí má stavba začít v příštím roce.

Dnes končí zjišťovací řízení procesu EIA a k němu se může vyjádřit veřejnost. Připomínky k plánům na výstavbu hal přijímá ústecký krajský úřad.

Podobný záměr na výstavbu hal u Malhostic se objevil už v roce 2017. Tehdy počítal investor s výstavbou sedmi hal s celkovou rozlohou víc než 130 000 metrů čtverečních. V původním záměru tak byla jedna hala navíc. Loni ale původní investor od projektu odstoupil.

Vedle připomínek oponentního posudku měl investor zapracovat i připomínky od spolků nebo občanů, kteří nesouhlasili s umístěním areálu do Českého středohoří. Proti plánům se tehdy postavila také rada kraje a firma nakonec svoje plány stáhla.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související