Letní sezóna na jezeře Milada začíná. O víkendu se ale konají i Kateřinské slavnosti nebo hudební festival ve Štětí

19. červen 2024

O víkendu to v Ústeckém kraji žije Kateřinskými slavnostmi. Startuje také letní sezóna na jezeře Milada, koná se festival dechových a dechových rockových orchestrů ve Štětí, autocross v Chabařovicích či Divadelní léto na Hněvíně.

Sobota 22. června

Kateřinské slavnosti se konají, jak jistě tušíte, na Hoře Svaté Kateřiny, a to od 9:30 do půlnoci. V 10 hodin vyjde slavnostní průvod čele s králem Ferdinandem I. Habsburským a se svatou Kateřinou. Obklopeni budou věrnou gardou místních Sokolů a hasičů, kterým bude do kroku hrát Marching band ze ZUŠ v Litvínově. Program je bohatý – divadlo, soutěže, hudba, tombola, výstava hospodářských zvířat i hasičské techniky, kolotoč a další atrakce včetně ohňové show, pouštění lodiček přání a závěrečné zábavy s kapelou Audiens.

Archeoskanzen Březno

Archeoskanzen Březno u Loun nabízí v sobotu od 10 do 17 hodin akci Zdraví a krása napříč časem. Uvidíte, vyzkoušíte, ochutnáte – jak vypadala kosmetika ve starém Římě, jak léčili lesní Indiáni a jak keltští druidové. Je připravený i program pro děti.

Letošní Podbořanské letní slavnosti mají tradičně bohatý program – začátek je ve 12:30 na náměstí TGM. Vystoupí krom jiných Hlasoplet, Děti ráje, Tam Tam Batucada, skupina Slza a taky DJ Karel Fiala.

Také ve Varnsdorfu mají v sobotu Městské slavnosti – program je připraven jak pro děti, tak pro dospělé, hlavní hvězdou bude Václav Noid Bárta. Začátek slavností je ve 14 hodin.

Sousedské slavnosti Živé Teplice budou 22. června odpoledne v Šanovském parku v Teplicích – čeká vás hudba, divadlo, tvořivé dílny, sportovní workshopy a samozřejmě občerstvení.

FEDO a FERODO – to jsou Festivaly dechových a dechových rockových orchestrů, které se od pátku do neděle konají ve Štětí. V sobotu se začíná už v 9 hodin a krom koncertů domácích i zahraničních orchestrů bude i vystoupení mažoretek.

Dechovka

Vysmátý léto nabízí Kadaň na Plácku pod hradbami od 10:00 do 23:00. Hrát a zpívat budou krom jiných Ben Cristovao, Annabelle, Emma Smetana a Jordan Hadj.

3. závod série mezinárodních autocrossových závodů Inter Cars Cup se v sobotu pojede v Motoareálu Chabařovice. Začátek je v 11 hodin. A MX Úštěk zve motorkáře na Husitskou jízdu na Říp. Sraz je v 9 hodin u hotelu Patriot, následuje jízda a spanilá jízda městem. O zábavu se odpoledne postará skupina Claymore u jezera Chmelař.

Neděle 23. června

V neděli je od 14 do 18 hodin připravený pestrý program na březích jezera Milada v Chabařovicích. Koná se tam zahájení sezóny – čekají vás divadelní představení, dětské atrakce, ukázky práce Integrovaného záchranného systému, dokonce i lety vrtulníkem. A část dění u jezera Milada můžete sledovat i v přímém přenosu ve vysílání ČR Sever od 14 hodin – provázet vás bude Eva Bucharová.

Fešáci v Lucerně

Ve 13 hodin začne v Cyklokempu Loděnice v Brné na Ústecku Potlach s Karlem Poláčkem, jedním z legendárních Fešáků. Je to oslava jeho letošních osmdesátin a přijedou mu zahrát Tomáš Linka, Petr Kocman, Prospect, Pavel Brümer tribute band, Riding Hoppers a řada dalších. Ostatně kytaru si může vzít každý návštěvník – na konci se bude kolektivně hrát písnička Buráky. Součástí programu bude i prezentace knihy, která mapuje fešácký život Karla Poláčka z pohledu jeho ženy.

Letní štace Činoherního studia pokračuje v neděli od 15:00 ve foyer divadla představením pro děti Býk Ferdinand a od 20:00 pak představením Snu noci svatojánské na hradě Střekově.

Mostecký hrad Hněvín zas poskytl prostory Městskému divadlu a Divadlu rozmanitostí. Ve 14. hodin budou na programu Mach a Šebestová s pejskem Jonatánem. V 21 hodin pak bude následovat příběh z renesanční Prahy, plný humoru, tajemna a nestárnoucí hudby Jaroslava Ježka – Golem v podání herců Městského divadla Most.

Pohled na hrad Hněvín

Ve Fojtovicích u Krupky 23. června od 13 do 17 hodin vítají léto. Rodinné odpoledne je plné soutěží a zábavy, například se můžete svézt traktorem, tahačem nebo lanovkou, vyzkoušet si zručnost při zatloukání hřebíků nebo při skládání skládaček a taky si můžete pořídit fotku s nějakou úžasnou motorkou.

Ve Štětí v neděli vrcholí Festival dechových orchestrů – ve 14:30 začne na Husově náměstí tradiční Monstrkoncert všech zúčastněných těles.

A pro příznivce komornějších koncertů tu máme pozvánku do Úštěka, do tamní synagogy – na koncert bosenské zpěvačky Aidy Mujaćić.

Spustit audio