Kuřecí maso s pak choi
Pak choi je zajímavá listová zelenina z čínské, japonské a také vietnamské kuchyně. Pokud ho uvidíte, kupte a vyzkoušejte.
Suroviny:
500 g vepřového nebo kuřecího masa (kratší příprava)
koření na „čínu“ – prodává se hotová směs
případně chilli
sójová omáčka
olej
1 hlávka pak choi – správně čínské zelí
(u nás se běžně a špatně říká čínské zelí zelí pekingskému, které tvoří uzavřené vyšší oválné hlávky, to pravé čínské zelí má silnější bílé řapíky, tmavozelené lupeny a hlávka není zcela uzavřená)
Postup:
1. Maso nakrájíme na malé kousky, poprášíme kořením, kdo rád ostré, může přidat špetku chilli, zakápneme olejem a necháme chvíli odležet.
2. Maso dáme na pánev s rozehřátým olejem, opečeme ze všech stran, přidáme nakrájené čínské zelí, krátce osmahneme, zakapeme sójovou omáčkou a dopečeme.
3. Podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.