Krásná Lípa chce nalákat turisty na nové lázně. Hotové by měly být do konce roku

27. únor 2018

Krásná Lípa na Děčínsku chce na konci letošního roku nabídnout turistům i místním novou odpočinkovou zónu. Lázně s několika saunami plánuje město přistavět k tamnímu sportovnímu areálu. Relaxační centrum totiž v Krásné Lípě chybí a místní lidé teď jezdí do areálů do sousedního Saska.

Nezávislý starosta krásné Lípy Jan Kolář ukazuje málo využívané prostory krásnolipského sportovního areálu, kde by se mohlo během měsíce začít přistavovat nové křídlo budovy tak, aby tam vzniklo relaxační centrum pro místní i návštěvníky města.

Místní lidé nemají v Krásné Lípě podobné vyžití, říká Jana Zemanová: „Já si myslím, že to bude to nejlepší, co tu vůbec může být. Tady nic takového není, tak musíme jezdit do Varnsdorfu.“ „Já bych byla radši, kdyby tu byl obchod, kde bych na jednom místě mohla nakoupit všechno. Nějaký supermarket nebo nákupní centrum,“ myslí si naopak paní Zuzka.

Plán přístavby

Město počítá se stavbou nového relaxačního centra už během pár týdnů, všechna povolení už má pohromadě.

„Máme tam naplánované dva typy sauny, nějaký Whirlpool, a tak dále,“ říká Jan Kolář s tím, že hodně lidí z města jezdí do wellness do sousedního Saska – buď Grosšenau, které je vedle Varnsdorfu, nebo do Bad Schandau za Děčínem.

Kromě servisu pro místní obyvatele chce tímto krokem přilákat Krásná Lípa i turisty, kteří město berou jako výchozí bod pro výlety do národního parku České Švýcarsko.

„V roce 2012 jsme měli 28 ubytovacích zařízení s celkem 438 lůžky. Ke konci roku 2017 máme 39 ubytovacích zařízení a celkem 652 lůžek. Je vidět, že turistů opravdu přibývá,“ dodává Kolář.

Město si vybudování malého relaxačního centra vyčlenilo asi 4,5 milionu korun. Teď se chystá vypsat výběrové řízení na zhotovitele celé stavby. Do konce roku by pak mělo být hotovo.

autor: dap
Spustit audio