Krajská koalice chce kvůli smlouvám s poradkyní hejtmana pravidelné informace z Krajské zdravotní

16. březen 2021 08:27

Koalice vládnoucí v Ústeckém kraji chce průběžné informace o dění ve společnosti Krajská zdravotní, pod kterou spadá pět velkých nemocnic. Na jednání kvůli údajně fiktivním smlouvám Krajské zdravotní s poradkyní hejtmana Vladislavou Marschallovou se na tom dohodli zástupci hnutí ANO, ODS a Spojenců PRO! Kraj.

Smlouvy už jsou ukončené a Marschallová už dál nebude ani poradkyní hejtmana. Hejtman Jan Schiller z ANO doplnil, že smlouvu s ní ukončí, až jí skončí karanténa.

Jeho náměstek Jiří Kulhánek z ODS uvedl, na čem se dále dohodli: „Aby nás představenstvo Krajské zdravotní pravidelně, alespoň jednou za měsíc, informovalo jako radu kraje, jak se ta situace vyvíjí – nějaké mechanismy jsme si nastavili.

Další náměstek hejtmana Jiří Řehák ze Spojenců doufá, že pravidelná komunikace mezi radou kraje a Krajskou zdravotní bude fungovat.

„Kdyby to tak nebylo, tak je to vážný důvod k odchodu z koalice. Tady o tom problému totiž nevěděl téměř nikdo – ani představenstvo Krajské zdravotní, ani radní, ani my,“ shrnul Řehák.

Spustit audio

Související