V kauze poradenství pro Krajskou zdravotní padlo trestní oznámení

12. březen 2021 09:13

Kauzu poradenství pro Krajskou zdravotní bude zřejmě řešit policie. Odvolaný předseda představenstva Krajské zdravotní Jindřich Zetek totiž podal trestní oznámení kvůli smlouvě pro poradkyni ústeckého hejtmana. Podle Zetka měla brát 130 000 korun měsíčně.

Jindřich Zetek podal trestní oznámení na odvolaného generálního ředitele Aleše Chodackého a poradkyni ústeckého hejtmana Vladislavu Marschallovou.

„Tu smlouvu podepsal generální ředitel, druhu stranou byla paní Marschallová. Okolnosti podpisu těch pracovních smluv musí probrat policie. Je podezření, že byly ze společnosti vyvedeny nějaké finance, z toho vyplývá moje povinnost jako statutárního orgánu v té věci jednat,“ vysvětlil Zetek.

Marschallová zvažuje proti Zetkovi také právní kroky

Trestní oznámení podané Jindřichem Zetkem a prošetření celé záležitosti policií Vladislava Marschallová uvítala. Sama pak vůči bývalému předsedovi představenstva zvažuje právní kroky.

„Ono se asi nelíbilo panu Zetkovi, že jsem poukazovala na nějaké jeho věcné chyby, proto mě tedy asi nazval uklízečkou z pizzerie. K téhle okolnosti musím říct, že jsme pizzerii měli jako rodinný podnik,“ vysvětlila Marschallová.

Odvolaný pověřený generální ředitel Aleš Chodacki je na případné vyšetřování připravený: „Celá ta akce je nesmírně dehonestující – v podstatě jsem tady pranýřován za práci, kterou jsem odváděl.“

Podle Jindřicha Zetka měla Vladislava Marschallová dostávat měsíčně 130 000 korun.

„My jsme měli ty smlouvy na představenstvu v ruce, a to včetně výkazů a mzdových listů. Znovu jsem to ještě konzultoval s doktorem Vysoudilem a shodli jsme se na tom, že to bylo 130 00 korun – to padlo na tom jednání představenstva, když jsme se na to ptali pana Chodackého,“ shrnul Zetek.

Poradkyně ústeckého hejtmana Vladislava Marschalová to odmítla.

„Poskytla jsem i výpis z účtu – za ty tři měsíce to dává nějakých 206 666 korun,“ doplnila Vladislava Marschallová s tím, že hlavní náplní její práce bylo zařizování a koordinace očkovacích center v Ústeckém kraji.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související