Kováč rozhodl o výhře Slovanu a u trenéra ‚vybrečel‘ volno pro tým

4. říjen 2013

Fotbalisté Liberce mají v letošní sezoně Evropské ligy vynikající bilanci. Včetně předkol prohráli jediné z osmi utkání. Naposledy porazil Slovan v základní skupině portugalský Estoril 2:1. V tabulce je tak druhý. A to je pozice, která by zaručila postup do další fáze soutěže.

„Samozřejmě nám to nahrálo, že Freiburg prohrál v Seville, ale je to ještě daleko. Uvidíme, jak to bude 12. prosince,“ nepřeceňuje současné postavení Liberce kapitán Radoslav Kováč, který dal proti Estorilu rozhodující branku.

Z programu základních skupin se totiž odehrála jen dvě kola ze šesti. Pokud by ale Slovan vyhrával domácí zápasy, byl by postupu hodně blízko.

S portugalským týmem mohl ovšem výhru na konci ztratit, když si situaci sám zkomplikoval. Isaac Sackey v závěru fauloval, dostal druhou žlutou kartu a musel jít ven. Soupeř, který také hrál v deseti, vycítil šanci, vyrovnat ale nedokázal. A Radoslav Kováč se na mladého záložníka za vyloučení ani nezlobil.

„Co mu chcete říct, no, je to mladý kluk a myslím, že odehrál velmi dobré utkání, nebojí se vzít si balon. Je to škoda, na půlce zbytečné, když měl žlutou kartu, to se u něj ještě musí zlepšit, ale klobouk dolů, co odvádí za práci v jeho letech. A doufám, že se z toho poučí,“ říká kapitán fotbalistů Liberce.

A doufá, že ve čtrnáctidenní ligové pauze, která teď týmy čeká, dostanou hráči Slovanu alespoň nějaké volno.

„Ale trenér to vždycky slibuje a nikdy to nedodrží, tak nevím, jak to bude,“ prohlásil s dobrou náladou Radoslav Kováč. A vytouženého volna se asi dočká.

„Budeme trénovat, samozřejmě, teď k tomu moc prostoru nebylo, protože jsme hráli zápasy. Hráči, kteří jsou zranění, se potřebují dostat znovu do kondice, takže tahle doba nám teď přijde vhod, přiznávám. Ale slíbil jsem jim pět dní volna a to splním, ať se Radek nebojí. On si to vybrečí,“ říkal stejně jako Radoslav Kováč dobře naladěný trenér Slovanu Jaroslav Šilhavý.

autoři: tej , mva
Spustit audio