Koupaliště v Ústeckém kraji se připravují na letní sezónu. Někde čekají na návštěvníky novinky

6. květen 2022 09:01

Díky termální vodě je už možné zajít se vykoupat na koupaliště v Děčíně nebo v Brné v Ústí nad Labem. Další koupaliště se na sezónu připravují. Třeba v Lounech bude nová oddechová zóna, v Děčíně a Litoměřicích přibyde v hlavní sezóně široká skluzavka. Naopak koupaliště v areálu Ressl v Mostě na investice nemá peníze.

V Brné v Ústí nad Labem otevřeli koupaliště už v sobotu 29. dubna. Zásadní změnu uvidí častí návštěvníci hned u vchodu – zmizel totiž plot u bývalé restaurace, který přehrazoval přirozenou cestu směrem k plaveckému bazénu a beachvolejbalu.

Pryč je také vysoký kovový plot – podle ředitele Městských služeb Tomáše Vohryzky je tak krásně vidět z cyklostezky až k Labi, u kterého koupaliště leží.

Další novinkou je, že bude moct přijet více cyklistů – ti totiž dosud mohli svá kola uložit v úschovně jen v jedné z místností. Nově přibyly stojany uvnitř areálu, obojí je za poplatek, zadarmo je pak možné nechat kolo ve stojanu před vstupem.

Na sezónu jsou připravena i další koupaliště v kraji

Návštěvníkům koupaliště v Litoměřicích budou v hlavní sezóně k dispozici nové dráhy na minigolf a dvojskluzavka – kvůli problémům s dodávkami materiálu to ale podle vedoucího koupaliště Rudolfa Šotnara asi nebude hned od neděle 8. května, kdy se areál otevírá.

Na lounském koupališti pronajali zadní kout – podle ředitele Lounské správy plaveckých areálů Jana Macháčka tam vzniká odpočinková zóna, kde bude i občerstvení a dětský koutek.

Naopak na koupališti na Resslu v Mostě čekají návštěvníky spíš jen drobné změny – areál spravuje soukromá firma SaS Most a po prakticky třech letech s pandemií nemá podle vedoucího koupaliště Josefa Kwolka peníze na nějaké větší investice. Areál se otevře mezi 10. a 15. červnem, podle počasí.

Spustit audio

Související