Kopřivové lívanečky
V dalším vydání Apetýtu nabízíme recept na kopřivové lívanečky, který najdete i v připravované knize Babské rady!
Budete potřebovat:
- 5 hrstí kopřiv
- 3 hrsti ovesných vložek – 3 hodiny před vařením namočených ve vodě
- 3 stroužky česneku
- drcený kmín
- 2 vejce
- 4 lžíce hrubé mouky
- malou lžičku prášku do pečiva
- olej na smažení
- sůl
Postup:
- Kopřivy krátce povaříme, scedíme a nasekáme.
- Prášek do pečiva smícháme s moukou, přidáme všechny další suroviny, aby těsto bylo husté jako na lívance a na rozpáleném oleji smažíme.
Tip: Zdravější variantou mohou být placičky pečené v troubě, jen zlehka pokapané olejem. Můžete si je dozdobit strouhaným sýrem, nebo posypat čerstvou pažitkou.
Související
-
Směs s křenem
Křen všichni známe a možná i víme, že má příznivé účinky na trávení. Obsahuje hořčičné silice, vitamín C a těkavé látky se silnými antibiotickými účinky.
-
S jarem přichází čas klíčení. Jak na to?
Jak na domácí klíčení semínek? S jarem přichází ten nejlepší čas na klíčení společně s konzumací zdraví užitečných mladých klíčků. Připravili jsme pro vás návod.
-
Moravský králík
Králík byl a je tradičním jídlem. Jak ho připravit, aby maso bylo šťavnaté? Apetýt vám poradí! Nabízíme recept, a to hned pro velkou rodinu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.