Kokosový perník s brusinkami

Sladký perník pěkně ladí s pikantními brusinkami.

Suroviny:
2 hrnky hladké mouky (obsah 250 ml, tedy klasický čtvrtlitráček)
tři čtvrtě hrnku cukru krupice
1 hrnek mléka
půl hrnku oleje
1 vejce
1 kypřicí prášek do perníku (nebo 3 lžičky perníkového koření a normální kypřicí prášek)
5 lžic strouhaného kokosu
2 lžíce dobrého kakaa
brusinková marmeláda
tuk a mouka na plech nebo pečicí papír

Postup:

1. Smícháme mléko, olej, vejce, přidáme cukr a nakonec postupně vešleháme mouku prosátou s kypřicím práškem a kokos. Těsto nenecháváme stát, aby kypřidlo nevyprchalo, hned lijeme na připravený vymazaný a vysypaný plech nebo plech vyložený pečicím papírem. Ve středně předehřáté troubě upečeme.

2. Zchladlý perník prokrojíme a namažeme brusinkami, slepíme a krájíme na řezy. Můžeme ještě poprášit moučkovým cukrem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.