Kefírová bublanina s meruňkami
Ovoce můžete střídat podle sezóny.
Ingredience
- 2 vejce
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- necelý hrnek cukru a 1 vanilkový cukr
- 1 kypřicí prášek
- 1 hrnek kefíru
- čtvrt hrnku oleje
- špetka soli
- miska meruněk
- cukr moučka na posypání
- pečicí papír nebo tuk a mouka na plech
Postup:
- Smícháme mouky, cukry, špetku soli a kypřicí prášek.
- Vedle smícháme vejce, olej a kefír a tekutou směsí zaděláme těsto.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem nebo na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou.
- Na povrch naklademe opláchnuté, osušené a nakrájené meruňky.
- Pečeme ve středně předehřáté troubě, po upečení necháme zchladnout, posypeme moučkovým cukrem a krájíme na řezy.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.