Kedlubnový salát
Příjemná a zdravá letní svačinka nebo s kouskem pečiva lehká večeře anebo příloha ke grilovanému masu a výtečně tenhle salát chutná k rybě.
Suroviny:
3-4 kedlubny
1 majolka
2 lžíce kečupu
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička citronové šťávy
sůl
pepř – raději bílý
petrželka
Postup:
1. Majolku ochutíme solí, kečupem, hořčicí, pepřem a citronovou šťávou.
2. Kedlubny oloupeme, nahrubo nastrouháme do mísy, můžeme přidat i jemně nakrájené mladé lístečky z vrcholku kedluben a smícháme s ochucenou majonézou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.