Katův fazolový šleh
Suroviny: 150 g fazolí (buď předem uvařených, nebo z konzervy), 200 ml ostrého kečupu, 4 nakládané okurky, 5 menších kapií, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, chilli omáčka, sůl a olej.
Postup: Na hluboké pánvi na oleji dozlatova osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme prolisovaný česnek, scezené fazole, na kousky nakrájené okurky a kapie. Vše promícháme a dusíme, dokud fazole ještě trochu nezměknou. Nakonec přidáme kečup, chilli omáčku, sůl a ještě chvilku podusíme. Podáváme s rýží či chlebem.
Dobrou chuť vám přeje Anna Pytlíková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka