Kapr na mandlích
Něco svátečnějšího… Suroviny a postup: Půl kapra, 2 lžíce másla, 2 dl bílého vína, citrónová šťáva, 3-4 cibule, kousek pórku, balíček mandlí, kari, sůl, špetka šalvěje, 3-4 stroužky česneku a hladká mouka. Porce kapra osolíme, okořeníme kari a šalvějí, potřeme utřeným česnekem. Opečeme na rozpuštěném másle a dáme na pekáček. Zasypeme nakrájenou cibulí a pórkem, přilijeme víno, citrónovou šťávu a trochu vody. Zapečeme ve vyhřáté troubě a jednotlivé porce pak posypeme spařenými, oloupanými a na nudličky posekanými mandlemi, které jsme ještě předem lehce opražili na másle.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.