Kakaová vánočka

Pro ty, kteří nekamarádí s kynutým pečivem. A když nemáte pečicí formu ve tvaru vánočky, upečte třeba srdce nebo sněhuláka…

Ingredience
  • 250 g polohrubé mouky
  • 110 g cukru
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 50 ml oleje
  • 1 kypřicí prášek
  • 2-3 lžíce kakaa
  • máslo a strouhaný kokos do formy
  • případně cukr moučka na závěrečné poprášení

Postup:

  1. Formu poctivě vymažeme máslem a vysypeme kokosem.
  2. Ušleháme vejce s cukrem, přišleháme olej a mléko a nakonec postupně přidáváme mouku smíchanou s kakaem a práškem.
  3. Dáme do středně předehřáté trouby a pečeme 35-40 minut, uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené. Špejle by po zapíchnutí a vytažení měla zůstat suchá.
  4. Upečenou vánočku vyklopíme ideálně na mřížku, aby rovnoměrně vychladla, pak můžeme ještě poprášit cukrem moučkou.

Související