Jogurtové řezy s tvarohem a jablky
Koupili jste v akci jogurty a nestíháte je sníst? Máme řešení!
Suroviny:
400 g bílého jogurtu
3-4 vejce (podle velikosti)
3 kelímky od jogurtu (obsah 400 ml) polohrubé mouky
1 kelímek od jogurtu cukru
2 lžíce oleje
1 kypřicí prášek
případně trochu mléka
1 měkký tvaroh, 1 vejce, 2 lžíce cukru
3-4 jablka
Postup:
1. Jablka oloupeme a nakrájíme na osminky. Tvaroh rozmícháme s vajíčkem a cukrem.
2. V míse rozšleháme jogurt s vejci a cukrem, přidáme olej a nakonec mouku s prosátým kypřicím práškem. Pokud je těsto příliš hutné, přidáme trochu mléka.
3. Těsto vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem, povrch poklademe lžičkami ochuceného tvarohu a osminkami jablek a dáme do středně vyhřáté trouby péci.
4. Pečeme asi 35 minut, špejlí zkusíme, zda už je těsto propečené – špejle by po zapíchnutí a vytažení měla zůstat suchá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka