Jogurtové řezy s tvarohem a jablky
Koupili jste v akci jogurty a nestíháte je sníst? Máme řešení!
Suroviny:
400 g bílého jogurtu
3-4 vejce (podle velikosti)
3 kelímky od jogurtu (obsah 400 ml) polohrubé mouky
1 kelímek od jogurtu cukru
2 lžíce oleje
1 kypřicí prášek
případně trochu mléka
1 měkký tvaroh, 1 vejce, 2 lžíce cukru
3-4 jablka
Postup:
1. Jablka oloupeme a nakrájíme na osminky. Tvaroh rozmícháme s vajíčkem a cukrem.
2. V míse rozšleháme jogurt s vejci a cukrem, přidáme olej a nakonec mouku s prosátým kypřicím práškem. Pokud je těsto příliš hutné, přidáme trochu mléka.
3. Těsto vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem, povrch poklademe lžičkami ochuceného tvarohu a osminkami jablek a dáme do středně vyhřáté trouby péci.
4. Pečeme asi 35 minut, špejlí zkusíme, zda už je těsto propečené – špejle by po zapíchnutí a vytažení měla zůstat suchá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.