Jemná avokádová polévka s čepičkou

5. listopad 2009

Ahoj! Kdo z vás si rád někdy vyzkouší něco ukuchtit? Nabízím vám prima recepty - pokračujeme ve vaření s avokádem. Zkuste poradit tento recept mamince a vařte spolu dohromady!

Jemná avokádová polévka s čepičkou

Že avokádo není jenom do salátů, nejlépe dokazuje tato polévka - lahodně jemná a výborná teplá i zastudena.

4 avokáda
šťáva z 1 citronu
2 stvoly kopru
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
sůl, pepř, muškátový oříšek
kelímek husté kysané smetany

Lístky kopru otrháme ze stonku a nasekáme na drobno. Stvoly bez lístků pár minut povaříme ve vývaru a vyndáme.
Avokáda oloupeme, rozmačkáme a smícháme s citronem, špetkou soli, pepře a cca lžičkou mletého muškátu na kaši. Metlou vmícháme do vývaru (lze použít i mixér na tyči) a prohřejeme asi 5 minut.
Sekaný kopr a špetku soli vmícháme do smetany a před podáváním navršíme kopeček doprostřed každého talíře.

autor: Šárka Sedláčková
Spustit audio

Více z pořadu